De kracht van visualiseren

Beelden brengen je (terug) bij jezelf

Als coach werk ik – waar het past – graag met (ver)beelden en visualisatieopdrachten en -oefeningen. We laten de woorden los waar het kan en past zodat er ruimte ontstaat voor je gevoel.

Door onze eigen rationele benadering, het afgaan op verwachtingen van anderen en eisen die we ons zelf opleggen, kun je steeds verder van jezelf verwijderd raken. Als je dat altijd duidelijk aanwezige ratio minder aandacht geeft en meer luistert  naar je gevoel, wordt het gaandeweg steeds makkelijker om bij jezelf te blijven. Om dat te bereiken is het heel effectief om je te richten op (ver)beelden en plaatjes in plaats van op woorden.

Luister naar je hart, het kent de weg
Met beelden spreek je je intuïtie en onbewuste aan. Wat niet in woorden is uit te drukken haal je zo wel naar voren. Al je zintuigen doen mee. Daardoor heb je de garantie dat wat ‘eruit’ komt heel dicht ligt bij wie je écht bent en dat de motivatie om er voor te gaan écht van binnen komt. Woorden kunnen je doen verdwalen en beelden brengen je terug bij jezelf. Beelden maken jouw richting duidelijk:

  • Dingen worden veel concreter zodra je er een voorstelling van kunt maken. Dat geldt in het bijzonder voor dingen je in de toekomst wilt gaan doen.
  • Soms heb je geen woorden voor een probleem of keuze die je wilt maken, maar wordt het door beelden ineens duidelijk waar het om gaat.
  • Bij verbeelding gaat het over wat je wél wilt, terwijl we over het algemeen veel meer gericht zijn op wat we niet willen.
  • Een beeld is een visueel ‘anker’ dat onbewust doorwerkt en daar wordt het opgeslagen op een plek waar het niet snel meer zal verdwijnen.
  • Leuk & leerzaam

  • BinnensteBuiten

    ...is de inspiratiemail van Beeldkracht Coaching. Met teksten en beelden die inspireren om meer tijd voor jezelf te creëren, vaker te doen wat bij je past en te leven in plaats van geleefd te worden. Schrijf je in en ontvang een aantal keer per jaar een mail.