Over Maaike

Laten we kennis maken!

Beeldkracht Coaching | Maaike Schuurman | Prins Bernhardlaan 31 | 3402 CD IJsselstein | 06 39 77 54 76 | info@beeldkrachtcoaching.nl

KvK 51842319 | NL31 RABO 0107 6074 17 | btw NL171110080B01

De kosten voor een coachtraject zijn op maat en op aanvraag.

De keerzijde van de medaille

Opgevoed vanuit de overtuiging dat een goede opleiding en baan essentieel zijn om te slagen in het leven, ontwikkelde ik aardig wat doorzettingsvermogen. In combinatie met een flinke dosis zelfdiscipline maakte ik mooie stappen in mijn school- en studietijd en later in mijn loopbaan.

Toch ontdekte ik dat er ook een keerzijde zat aan het verhaal. Tijdens dat harde, serieuze werken en in de twee banen waarin ik me als projectmanager in een zeer dynamische, commerciële omgeving bevond, vergat ik vaak de tijd te nemen om stil te staan bij wat ik écht belangrijk vond. Inmiddels weet ik dat regelmatig stil staan essentieel is om vooruit te komen, destijds negeerde ik de wijze woorden van mijn hart nogal eens.

Ik was goed in wat ik deed, kreeg veel waardering van mijn leidinggevenden, collega’s en klanten. Maar ik deed het op kracht en niet vanuit mijn hart. Het gevoel dat mijn missie op een heel ander vlak lag dan het werk dat ik deed sluimerde altijd op de achtergrond. Maar op welk vlak dan? Een ingewikkelde vraag waar ik het antwoord echt niet op wist. Dus doorgaan met waar ik goed in was lag voor de hand…en dat deed ik.

Totdat ik op het punt stond om een belangrijke beslissing te nemen in mijn carriere waarvan mijn ratio (en veel mensen om mij heen) zei dat het een prachtige kans en een goede beslissing was. Zo’n kans zou ik nooit meer krijgen. M’n gevoel zei iets heel anders en moest alle zeilen bijzetten om gehoord te worden (“Dit past niet bij je!”). Wat lukte…

Mijn drijfveer als coach
Ik schakelde de hulp in van een coach om te onderzoeken wat wél bij me past. De knop ging uiteindelijk om en ik besloot voor een ander soort werk(omgeving) te gaan. De spiegel en respectvolle confrontatie die mijn coach me bood, heeft me enorm geholpen. Ik realiseerde me: dat wil ik ook betekenen voor een ander, iemand in zijn kracht zetten, zodat hij of zij weer verder kan! Mensen verder helpen in plaats van organisaties en merken. Het resultaat is dat ik na twaalf mooie jaren als projectmanager in de reclame- en communicatiebranche, een coachopleiding ben gaan volgen en sinds 2010 als coach mensen begeleid van inzicht naar actie! Daarnaast doe ik waardevol werk rondom het thema eigen regie bij Borstkankervereniging Nederland.

Ik heb ervaren dat er soms best lef voor nodig is om ‘gewoon’ jezelf te zijn. Lef om de angst voor mogelijke afwijzing te overwinnen, die onlosmakelijk is verbonden met de oerbehoefte van ieder mens om ‘erbij te willen horen’. En die je afhankelijk kan maken van de goedkeuring van anderen. Ook zijn zelfinzicht en zelfvertrouwen uitermate ‘handig’ om vanuit een helicopterview naar je leven en eigen handelen te kunnen kijken en daarin bewust keuzes te maken in plaats van je te laten leiden door bijvoorbeeld emoties, belemmerende overtuigingen of oordelen. Daar help ik anderen bij.

Ik ervaar iedere dag weer – zelf en bij mijn coachklanten – hoeveel ruimte dit geeft en hoe fijn het is om in die helikopter te stappen en ‘gewoon’ mezelf te kunnen zijn. Ik deel de ervaringen van het pad dat ik loop en hoop anderen hiermee te inspireren. Ik heb de ene kant van de medaille (werken op kracht) lang ervaren en weet nu hoeveel het oplevert om vanuit inzicht (meer) regie te kunnen pakken: de medaille te kunnen omdraaien naar werken vanuit je hart! De ontpanning en ontwikkelingsruimte die dat geeft, gun ik iedereen. Hier ligt mijn grootste drijfveer als coach.

Mijn cv

 • eLearning Intodrives en nagesprekken drijfverenscan onder supersvisie. Sinds mei 2018 gecertificeerd om de Intodrives drijfverenscan in te zetten.
 • Masterclass Vitaliteitscoaching (BGL en partners): Vitaliteitscoaching helpt mensen – zowel op individueel als organisatieniveau – die in disbalans zijn geraakt en die hun levens- en werklust zijn kwijtgeraakt bij het hervinden van hun vitaliteit.
 • Verdiepingsmodule Toekomst in beeld (BGL & partners): Een specialisatie waarbij je als coach leert hoe je je op verbeeldingskracht kunt richten in een coachtraject.
 • Co-trainer opleiding tot coach (BGL & partners): In de opleiding tot coach bij BGL & partners vormt de co-trainer de rode draad in de opleiding en is de vraagbaak voor de studenten. De co-trainer observeert de oefengroepjes, geeft gerichte feedback en volgt de ontwikkeling van de individuele cursisten. Indien nodig worden er door de co-trainer individuele coachgesprekken met ze gehouden met als doel hun ontwikkeling als coach op de juiste manier verder in beweging te zeten.
 • Opleiding tot coach: Een intensieve en praktijkgerichte post-HBO opleiding bij BGL & partners. Getoetst  en akkoord bevonden door de Nederlandse Orde van BeroepsCoaches (NOBCO).
 • Specialisatie Leiderschapsontwikkeling (BGL & partners): Een training met methodieken om managers te coachen in authentiek leiderschap. Vanuit het motto: “Je authenticiteit is leidend als je de intentie hebt om vanuit je missie je omgeving op een hoger plan te brengen. Je hoeft niks gevonden te worden, want je weet al wie je bent, waar je voor staat en wat je komt doen. Je missie is onvoorwaardelijk het beste geven van jezelf.”
 • Hbo opleiding Communicatie-creatief: Een veelzijdige communicatieopleiding aan de Ichthus Hogeschool in Rotterdam, destijds door de landelijke visitatiecommissie beoordeeld als één van de beste van Nederland: ‘Studenten worden opgeleid tot strategische denkers en zijn in staat communicatieprocessen in goede banen te leiden.’

 

 • Leuk & leerzaam

 • BinnensteBuiten

  ...is de inspiratiemail van Beeldkracht Coaching. Met teksten en beelden die inspireren om meer tijd voor jezelf te creëren, vaker te doen wat bij je past en te leven in plaats van geleefd te worden. Schrijf je in en ontvang een aantal keer per jaar een mail.