Kernwaarden

Waardenvol leven

Het mooie is, eigen regie is geen rocket science. Evenmin is het alleen maar weggelegd voor bepaalde mensen. Iedereen doet het. Bewust of onbewust. Achter het stuur zitten van je eigen leven. Eigen regie is simpelweg gaan voor wat wat het beste bij je past en wat je nodig hebt om je goed te voelen.

Dat doen we eigenlijk al vanaf dat we heel jong waren. Als je als baby honger had en daarom huilde, kreeg je te eten. Je staat ’s ochtends op en doet kleding aan die je leuk vindt en waar je je lekker in voelt. Je kiest het ontbijt waar je op dat moment zin in hebt. Dit zijn zomaar wat kleine voorbeelden uit het dagelijks leven, je kunt er vast zelf nog meer bedenken.

Soms is zelfregie ineens minder vanzelfsprekend en loop je vast. Dan weet je niet (meer) wat het beste bij je past of wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld door een bepaalde gebeurtenis, ervaring of omdat je te maken hebt met veranderingen in je werk of leven. Het kan ook zijn dat de waan van de dag al je vermogen op slokt om te kunnen voelen wat goed voor je is.

Kernwaarden
Toch kun je altijd terugvallen op je kernwaarden. Daarbij gaat het om (weer) stil te staan bij wat voor jou écht belangrijk is om van daaruit keuzes te maken in het dagelijkse leven, werk of voor je toekomst. Ik help je daar graag bij!

Kernwaarden geven aan wie je bent. Niet wie je graag zou willen zijn, niet wie je vindt dat je moet zijn, maar wie je bent in het leven, op dit moment. Een waarde is iets dat je belangrijk vindt om na te streven, dat richting geeft aan jouw handelen. Kernwaarden dienen als jouw innerlijke kompas. Je bent trouw aan jezelf als je dit kompas volgt en het is (emotioneel) voelbaar als je er teveel van afwijkt. Als je je kernwaarden kent, kun je je leven daarnaar ‘inrichten’.

Persoonlijke werksessie of workshop
Gun jij jezelf een leuke, inspirerende ochtend of middag met aandacht voor bewustwording en persoonlijke ontwikkeling? Wil jij op een ontspannen manier stil staan bij wat voor jou belangrijk is? Meld je dan nu aan voor een werksessie Waardenvol leven. Je gaat inzoomen op jouw kernwaarden en onderzoek wat er moet gebeuren om ze meer centraal te stellen in je werk en leven. Na afloop zit je gegarandeerd weer steviger in de bestuurdersstoel. Je kunt mij mailen of bellen op 06 39 77 54 76.

  • Locatie: IJsselstein of directe omgeving
  • Duur: dagdeel
  • Kosten: in overleg

Ook organiseer ik regelmatig de workshop Jij in beeld waar je in een kleine groep aan de slag gaat met je kernwaarden en het verbeelden daarvan. De eerstvolgende workshop is op woensdagavond 4 maart 2020 in IJsselstein.

Interesse in een werksessie of de workshop? Stuur mij een mailtje Bellen kan natuurlijk ook: 06 39 77 54 76.

  • Leuk & leerzaam

  • BinnensteBuiten

    ...is de inspiratiemail van Beeldkracht Coaching. Met teksten en beelden die inspireren om meer tijd voor jezelf te creëren, vaker te doen wat bij je past en te leven in plaats van geleefd te worden. Schrijf je in en ontvang een aantal keer per jaar een mail.